Dokumentarci
Nagrađivani HRT-ov dokumentarciU rubrici "Moj HRT" u sklopu emisije "Dobro jutro, Hrvatska" bilo je riječi i o nagradama koje su HRT-ovi dokumentarci osvojili na na Međunarodnim festivalima.Dokumentarac "Tajna Vižule" dobio je dvije nagrade na nedavno održanom Međunarodnom festivalu turističkog filma, nagradu za scenarij i za režiju.- Veliko iznenađenje. Film se bavi specifičnom materijom - arheologija i kako spojiti jedno daleko vrijeme sa sadašnjošću, kako ući u taj svijet. Iza svakog filma stoji velika mašinerija naših kolega koji stvaraju. Za ovaj scenarij trebalo je više od četiri godine i drago mi je da je međunarodni žiri to i prepoznao, rekla je Vesna Jurić Rukavina, scenaristica i urednica dokumentarnog film "Tajna Vižule".Dokumentarac se bavi medulinskim arheološkim lokalitetom, a za potrebe filma izvađeni su neki artefakti.- Sve je počelo slučajno. Prije dosta godina s glavnom arheologinjom napravili smo emisiju i meni je bilo čudno da u Hrvatskoj imamo takvo blago, a da se uopće ne vidi. Tu je krenula inicijativa razotkrijemo otkriveno. Arheolozi su poduzeli sve i počeli su nakon par godina raskopavati lokalitet. Sad je to arheološki park, rekla je Jurić Rukavina.
Dokumentarci
041b061a72