top of page

Group

Public·10 members

Dokumentarci

Nagrađivani HRT-ov dokumentarciU rubrici "Moj HRT" u sklopu emisije "Dobro jutro, Hrvatska" bilo je riječi i o nagradama koje su HRT-ovi dokumentarci osvojili na na Međunarodnim festivalima.Dokumentarac "Tajna Vižule" dobio je dvije nagrade na nedavno održanom Međunarodnom festivalu turističkog filma, nagradu za scenarij i za režiju.- Veliko iznenađenje. Film se bavi specifičnom materijom - arheologija i kako spojiti jedno daleko vrijeme sa sadašnjošću, kako ući u taj svijet. Iza svakog filma stoji velika mašinerija naših kolega koji stvaraju. Za ovaj scenarij trebalo je više od četiri godine i drago mi je da je međunarodni žiri to i prepoznao, rekla je Vesna Jurić Rukavina, scenaristica i urednica dokumentarnog film "Tajna Vižule".Dokumentarac se bavi medulinskim arheološkim lokalitetom, a za potrebe filma izvađeni su neki artefakti.- Sve je počelo slučajno. Prije dosta godina s glavnom arheologinjom napravili smo emisiju i meni je bilo čudno da u Hrvatskoj imamo takvo blago, a da se uopće ne vidi. Tu je krenula inicijativa razotkrijemo otkriveno. Arheolozi su poduzeli sve i počeli su nakon par godina raskopavati lokalitet. Sad je to arheološki park, rekla je Jurić Rukavina.

Dokumentarci

041b061a72

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page